[vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text c_id=”.vc_1428753536681″]

Ik ben Dorieke Robbe

Mijn passie is schilderen. Ik zoek markante plekjes in mijn leefomgeving en probeer ze zo mooi mogelijk op het doek te krijgen.

Markante plekjes

Schilderij Zwolle: Mooie schilderachtige locaties heb ik gevonden in Zwolle, bijvoorbeeld de Peperbus, de eyecatcher van de stad. De Sassenpoort, een prachtig herkenbaar beeld van Zwolle, zo ook de Grote kerk ook wel de Michaëlskerk, of de Thorbeckegracht met de bekende Wijndragerstoren.

Schilderij Hattem: In dorpen te midden van een prachtige natuur heb ik herkenbare punten vastgelegd, bijvoorbeeld in het pittoreske Hattem de  herkenbare Dijkpoort.
Schilderij Vilsteren: In het Vechtdal vond ik het unieke landgoed Vilsteren nabij Ommen.

De indrukwekkende skyline van Dalfsen en Hasselt vond ik zeer de moeite waard om op het doek vast te leggen.

Ik laat anderen graag meegenieten van mijn schilderijen. Want wat is er mooier dan een schilderij van je eigen dorp of stad aan je muur?

Werkwijze en techniek

Als allereerste maak ik met een spiegelreflexcamera een reeks foto’s van een interessante locatie. Nadat ik 1 of 2 foto’s geselecteerd heb maak ik op linnen een schets.

Ik schilder met acrylverf op linnen. Ik bouw vrijwel alle kleuren op uit de primaire kleuren rood, blauw en geel met als toevoeging wit.
Als allereerste wordt met een dik penseel een achtergrondkleur aangebracht, hierna wordt met kleinere en fijnere penselen de details toegevoegd. Ik werk met met een tamponeertechniek waardoor de verf direct aangebracht wordt met een grotere kwast om een speels effect te creëren voor bijvoorbeeld bladeren of water of wolken. Dit doe ik in een opbouw van diverse kleuren om op deze manier diepte en leven te creëren. Afhankelijk van hoeveel aandacht naar een bepaald onderdeel van het schilderij gaat gebruik ik meer of minder verf en kleur. Hiernaast vind ik licht belangrijk in een schilderij om het een realistisch maar wel schilderachtig beeld te schetsen.

Hoe zijn de schilderijen geprint?

De schilderijen zijn op hoogwaardige kwaliteit ingescand. Vervolgens zijn de schilderijen geprint op kwalitatieve canvas. Op deze manier wordt de kwaliteit van het originele schilderij behouden, de kopie is dan ook niet van het origineel te onderscheiden. Het schilderij is afgedrukt met speciale inkt op canvas. Er zijn diverse formaten beschikbaar.

Op welk formaat en wijze zijn de schilderijen leverbaar?

De schilderijen zijn op diverse manieren leverbaar. Zo kunt u ervoor kiezen om alleen het canvas te bestellen op diverse formaten. Op deze manier kunt u het doek zelf inlijsten. Het is ook mogelijk een lijst bij het doek te bestellen, dit is inclusief een op maat gesneden passe-partout om het schilderij nog meer diepte te geven. Het doek is ook op spielatten gespannen leverbaar.

Wilt u een betaalbaar schilderij van uw dorp of stad aan de muur? Klik op onderstaande button om de schilderijen te bekijken.

Bekijk de schilderijen[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”885″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full” style=”vc_box_border”][/vc_column][/vc_row]